Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact ItaliŽ - Sud-Tirol naar de Dolemieten
Camp on Tour
volgende vorige
Een aanrader is om de grens Oostenrijk-Italië bovenop de Resia/Reschen pas te passeren en vervolgens Merano aan te houden. Je komt dan bijvoorbeeld langs het meest gefotografeerde verdronken dorp Curon/Graun, waarvan alleen de kerktoren nog boven water uitsteekt. 
Verder zijn de Middeleeuwse dorpen Glurns en Schluderns de moeite van het bekijken waard.
Merano, de bloemenstad en 'Kurort', is een vriendelijke, gezellige en zonnige stad. Vanaf de camping is het een paar minuten lopen naar het centrum  waar ook de beroemde Tappeinerweg begint.
De Tappeinerweg is een wandelpromenade die 60 m hoger ligt dan de daken van de Altstad van Merano. In een Duits wandelboekje staat deze wandeling die aan het einde overgaat in een Waalweg. Een Waalweg is een pad parallel aan kanaaltjes. Het water hieruit wordt gebruikt voor de irrigatie van de lager gelegen gronden.
De wandeling door het centrum van Merano gaat vanzelfsprekend ook langs de sfeervolle winterpromenade. Deze winterpromenade is een weelderig met klimrozen begroeide "Wandelhalle". Deze wordt gevormd door een gietijzeren overkapping die aan een kant open is met aan de muren landschapschilderijen.
Voorbij Bolzano rijden we door het Val d'Ega. We volgen een schitterende nauwe kloofweg; op sommige plekken is de kloof maar iets breder dan de weg  (Dolomietenweg). Je moet dus af en toe geluk hebben dat je niemand tegenkomt.  We zijn nu aan de Trentino kant gekomen met het ongenaakbare massief en zijn grillige steenmassa's.
In San Martino di Castrozza vonden we deze schitterende camperplaats met een fantastisch uitzicht. Deze overnachtingsplaats bevindt zich aan de voet van een skilift net buiten het centrum van het dorp.
Wanneer er dan ook nog een schitterende zons- ondergang is kun je je geluk niet op.
Homepage ItaliŽ