Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact ItaliŽ - van Bari door ItaliŽ
Camp on Tour
het vervolg vorige
De Blue Horizon brengt ons van het Griekse Igoumenitsa naar het in Zuid-Italië gelegen Bari. (vertrek om 23.59 uur!). Deze overtocht duurde 9 uur. We hadden een plaats op het "Camping on board" dek.
Als wij er zijn (16 juni) is het de laatste dag van het drie dagen durende feest van San Vito, dat wordt afgesloten met een grote processie door het centrum van de stad.
Het Castel del Monte is misschien niet zo fraai maar in ieder geval wel bijzonder voor wat betreft zijn vormgeving. Het achtkantige bouwwerk dateert uit 1250.
Als je in het uiterste zuiden van Italië bent mag je Alberobello niet overslaan. Het dorp bestaat uit een groot aantal trulli-huisjes, die allemaal dezelfde opbouw kennen. De meeste worden nog bewoond, er zijn echter ook een hoop galerieën in gevestigd.
Alberobello
Op het strand van Manfredonia valt ons deze vrouw op, die een flinke tijd deze bak met sop heen en weer beweegt. Ze laat ons zien dat ze allerlei glibberige zeedieren aan het wassen is.
Ook dit is het strand nabij Manfredonia. Het ligt bezaaid met bruine ballen en ziet er daardoor smerig uit. Vermoedelijk worden deze ballen door de golfslag gevormd en bestaan uit zeewier.
Monte Sant´Angelo is een pelgrimsstad die op de zuidelijke helling van het Garganogegebergte ligt. De plaats deed ons sterk denken aan Lourdes vanwege de onderaardse basiliek, waar we deze foto maakten.
We rijden langs de kust over het schiereiland Gargano Nazionale del Gragano met indrukwekkende krijtrotsen. De eerste zijn bij Mattinata en heten Torri dell´Aglio.
Helaas hebben de Italianen er een handje van om stukken strand te claimen en moet je er dus voor betalen om `van de zee gebruik te mogen maken!´ Deze sosta bij Rodi Garganico is de 10 euro-24 uur wel waard vanwege zijn voorzieningen en fraaie ligging (deze sosta is opgeheven wel is er één bij het plaatsje campercontact - sitecode 8927).
Dit is een trabucco, een traditionele houten hengelconstructie
Deze overnachtingsplaats in Atri is heel bijzonder vanwege het enorme uitzicht richting Adriatische Zee.
Speciale aandacht verdient Ascoli Piceno, dat vanwege de prachtige gebouwen terecht 'mini Florence' wordt genoemd.
In Campli staat dit bijzondere "openlucht kerkje"
Helaas ontkom je hier niet aan de souvenirwinkeltjes, maar als je die gepasseerd bent kom je in een mooi oud centrum terecht met erg veel trappen.
Overal kom je portretten tegen van pater Pio, die kort geleden zalig is verklaard.
We overnachten in het schitterend aan zee gelegen Polignano en Mare. Het stadje heeft een gezellig oud centrum met veel leuke winkeltjes en restaurantjes.