Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact ItaliŽ - Rome
Camp on Tour
volgende vorige
We besteden twee dagen aan Rome om de stad te bekijken. De camper lieten we achter op een camping aan de rand van de stad. Met de bus, die voor de camping stopt, ben je in een half uurtje middenin het centrum.
Twee chique dienders
Het verkeersbeeld in Rome is een verhaal apart oftewel één grote chaos. Alles en iedereen krioelt er door elkaar heen en het belangrijkste onderdeel van een auto is niet de rem, maar . . . de claxon. Nog een goede reden dus om niet met je eigen auto, laat staan je eigen camper, je in het centrum te begeven. Je raakt hem er bovendien ook niet kwijt als je wilt parkeren.
Over de bus gesproken: Pas op voor zakkenrollers!  Er zat er een reeds tot zijn ellebogen in onze rugtas, waar overigens niets waardevols in te vinden was. Zonder één Italiaans woord te gebruiken genoot de hele bus mee van onze reactie, die kennelijk voor iedereen heel duidelijk was.
Het Monumento a Vittorio Emanuelle II
Forum Romanum
Trevi fontein
Colosseum
Het uitzicht vanaf de koepel van de St.Pieter
Het laatste Avondmaal van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel
Het winkeltje waar de Paus zijn kleding laat maken
De Spaanse trappen
Twee dagen is natuurlijk heel kort, maar toch krijgen we een goede indruk van wat er allemaal te zien is. Wel hebben we deze dagen behoorlijk wat km’s gelopen.
Homepage ItaliŽ
Colosseum