Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact ItaliŽ - Florence
Camp on Tour
volgende vorige
1997 - 2007
Florence is een stad waar je zo enorm veel indrukken op doet, dat het bijna onmogelijk is om alles in één keer goed in je op te nemen. Voor de tweede maal zijn we hier en deze keer niet alleen voor de toeristische hoogtepunten. We bekijken o.a. de San Lorenzo kerk, maar wandelen ook door de artistieke volkswijk Oltrarno.
Drietal opnamen gemaakt voor de Dom, waar straatventers proberen hun spulletjes te verkopen en de koetsen al toeterend zich een weg banen door de horde mensen.
Binnen is de Dom voorzien van een een fraaie vloer, schitterende ornamenten en prachtig beschilderde koepels.
De buitenkant van deze San Lorenzo kerk (15e eeuw), de parochiekerk van de familie de Medici doet niet vermoeden dat het interieur zeer de moeite waard is. Naar de Biblioteca Laurenziana leidt de zandstenen trap met de typische halfronde treden die Michelangelo ontworpen heeft. Helaas mag er niet gefotografeerd worden.
Op het Piazza Santa Croce vindt in juni het traditionele Calcii in Costume plaats, een historische voetbalwedstrijd tussen de diverse 'quartieri' van de stad.
De beroemde David van Da Vinci op het Piazzala Michelangelo.
De wijk Oltrarno kenmerkt zich door vele galerieën, bijzondere winkeltjes, zonderlinge artistieke  mensen en een heel gezellige sfeer. De toerist heeft dit gedeelte van Florence nog niet ontdekt.
Het vervoermiddel in de steden in Italië
De pastelachtige kleuren van de Ponte Vecchio over de Arno, die afsteken tegen de rode pannendaken zorgen voor een bijzondere sfeer.
De beroemdste en oudste brug van Florence (14e eeuw). De charme wordt vooral bepaald door de boven het water hangende huisjes, in eerste instantie de domeinen van de slagers om later plaats te maken voor de goudsmeden.
Homepage ItaliŽ