Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact ItaliŽ - Diverse plaatsen
Camp on Tour
volgende vorige
Zomaar een greep van aanbevolen plaatsen om te bezichtigen Verrucola: 14e eeuws dorp waar de tijd stil heeft gestaan.   Viareggios ( La Riviera Apuana): Mooie plaats aan zee voor een stranddag tussen Carrara en Pisa.   Collodi: Prachtige tuin van 17e eeuwse Villa Garzoni.              Parco di Pinocchio (voor de kinderen). San Gimignano: De stad met de vele torens en mooie doorkijkjes.   Pitigliano: Het stadje op de tufstenen rots.   Orvieto: Bijzondere waterput en een dodenstad van de Etrusken.   Vittorio Veneto (onderaan de Dolemieten): Heel oud stadje met een kanaal er dwars doorheen.  
Ook de plaats Vicenza is een bezoek waard.
De muur in Marostica; er loopt een wandelpad naar de top
Van daaruit kijk je mooi over de stad uit
Het centrale plein van Marostica
Eens per jaar vindt hier een levend schaakspel plaats
Marostica ligt in de provincie Vicenza
In Bagno Vignomi is in plaats van een dorpsplein een groot waterbassin, waar het warme water uit de grond omhoog borrelt. De oude afvoerkanaaltjes herinneren aan vroegere tijden.
Vinci staat geheel in het teken van het feit dat hier Leonarda da Vinci vandaan kwam. Een geleerde die zijn tijd ver vooruit was, hetgeen duidelijk wordt gemaakt in het interessante uit twee locaties bestaande  museum.
In Massa Marittima zijn door de hele stad de vlaggen en wapenschilden te vinden van de verschillende wijken, die jaarlijks tegen elkaar strijden met boogschieten.
Het centrum is een bezoek meer dan waard.
In ieder Italiaans dorp vind je wel een sfeervol hoekje of doorgangetje.
Homepage ItaliŽ
Deze lijkt op de 'Chinese Muur'.