Teksten en fotografie Rob Klute © Elze Klute 2001-2014
Home Over ons Overzicht landen Weblinks Gastenboek Contact ItaliŽ - Cinque Terre
Camp on Tour
volgende vorige
Cinque Terre is een ruig bergland aan zee, met wijn- en olijfgaarden en rotskusten. De vijf dorpen waren in het verleden alleen maar over voetpaden of over het water bereikbaar maar sinds 1874 ook per spoor.        
Cinque Terre is landschappelijk een bijzonder natuurgebied. Vanaf 1997 valt het onder UNESCO bescherming en in 1999 is het een Nationaal park geworden
   We nemen de boot vanaf Portovenere naar de aanlegsteiger van Riomaggiore.  
Portovenere
We lopen de klassieke wandeling " Sentiero Azzurro"   Vanuit het dorp Riomaggiore begint onze wandeling over het oude voetpad naar Monterosso. Het eerste gedeelte, het romantische pad 'Via dell' Amore' valt ons zwaar tegen vanwege het gebruikte beton. Maar Manarola maakt weer veel goed. Na Manarola is het pad ook niet meer geplaveid; we wandelen nu door olijfgaarden en hebben prachtige vergezichten. Voordat je het centrum van Corniglia in loopt moet je eerst nog een flink aantal trappen omhoog (100m). Vanaf nu wordt de tocht steeds zwaarder. Het pad gaat omhoog en omlaag over uit de rotsen gehouwen trappen of heel smalle richels langs afgronden. De totale afstand van de wandeling bedraagt 12 km met een hoogteverschil van 450 meter.
De mooiste vijf dorpen    Monterrosso  Vernazza  Corniglia  Manarola  Riomaggiore
Op de loodrecht uit zee oprijzende rotsen zijn schilderachtige piepkleine vissersdorpjes met pittoreske, pastelkleurige huizen geplakt. De bootjes van de vissers liggen in de straten zoals bij ons de auto's geparkeerd staan. De dorpen hebben geen echte havens.  
Je kunt met de boot weer terug naar Portovenere; een andere mogelijkheid is om gedeeltes met de trein te doen en dan weer de boot te nemen.
Een impressie van de schilderachtige dorpen
Vanaf de camperplaats worden we 's morgens vroeg verrast door de blauwe mysterieuze sfeer die op zee hangt.
Elf kilometer voorbij La Spezia ligt in Portovenere deze mooie camperplaats (Campercontact sitecode 4527)
De website van Cinque Terre
Homepage ItaliŽ